Корисници услуга Водовода дужни да потпишу уговор

Ј. П.
Корисници услуга Водовода дужни да потпишу уговор

Бањалука - Предузеће "Водовод" својим потрошачима на полеђини рачуна, који им стижу ових дана, шаље и обавјештење да треба да потпишу уговор о коришћењу јавног водовода и јавне канализације са овим предузећем.

У "Водоводу" су рекли да су сви потрошачи обавезни да потпишу овај уговор јер би у супротном могли бити искључени са водоводне мреже.

- Активности које се односе на склапање уговора о коришћењу јавног водовода и канализације спроводе се од новембра 2013. године. С обзиром на то да се многи нису одазвали и потписали уговор, сада смо кренули са обавјештењима и на полеђини рачуна. У суштини, уговоре корисницима уручујемо непосредно у "Водоводу", приликом увођења нових потрошача у матичну евиденцију, односно приликом промјене власника на водоводном прикључку или их достављамо на кућну адресу корисника - објаснили су у овом предузећу.

Истичу да је рок за потпис уговора 15 дана од дана уручења уговора.

- Уговор се прави у два примјерка. Један остаје код нас, а други шаљемо потрошачу. У случају да су потрошачи оштетили или изгубили добијени уговор, могу се обратити нашој надлежној служби, гдје ће добити нови примјерак уговора - рекли су у "Водоводу".

Додају да су потрошачи законски обавезни да потпишу уговор са комуналним предузећем, те да се надају да неће бити потребе за санкционисањем несавјесних корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана