Корак ближе новим учионицама на Старчевици

В. П.
Корак ближе новим учионицама на Старчевици

Бањалука - У граду би ове године трабало да буде реализовано неколико капиталних инвестиција међу којима је и доградња Основне школе "Бранко Радичевић" на Старчевици.

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је да Градска управа ради пројекат надоградње учионица и фискултурне дворане те образовне установе.

- Њихову реализацију ћемо предложити Влади РС. Колико знам кроз програм капиталних инвестиција за ову годину већ је планирала доградња школе на Старчевици и циљ је да тај пројекат реализујемо кроз прву фазу. Да бисмо то постигли желимо да до априла имамо готов  пројекат како би се могао објавити тендер за избор извођача радова и да на љето почну радови. У некој другој фази би нам преостала градња фискултурне дворане и надам се да ћемо и то урадити уз помоћ Владе РС  - објаснио је Радојичић.

Додао је да је у току израда студије изводљивости за градњу спортске дворане код бањалучке Гимназије након чега ће тај докуменат бити  поднесен Влади РС на одобрење.

- Изградња тог објекта се треба реализовати у јавно приватном партнерству и закон каже да нам је за то  потребно одобрење Владе. Пројекат је направљен и надам се да ћемо у току ове године ући у тај посао - казао је Радојичић.

Напоменуо је да поред наведених пројеката ове године планирана изградња новог Зеленог моста, реконструкција дијела улице Краља Александра Првог, наставак  источног транзита, реконструкцију спортске дворане у некадашњем шопинг центру, те наставак водоводног пројекта Црно врело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана