KUD “Čajavec” igrom i pjesmom oduševili publiku u Švajcarskoj

V. P.
KUD “Čajavec” igrom i pjesmom oduševili publiku u Švajcarskoj

Banjaluka - Članovi Kulturno-umjetničkog društva “Čajavec” boravili su od 30. aprila do 4. maja u švajcarskom gradu Roršahu. Vrhunac posjete bio je cjelovečernji koncert 2. maja, sa domaćinom KUD-om “Vuk Stefanović Karadžić”, kojem je prisustvovalo oko 1.000 gledalaca.

- Folklorni ansambl i narodni orkestar dobili su ogroman aplauz za izvođenje igara istočne Hercegovine, igara stare Banjaluke, igara kosovskog Pomoravlja i šopskih igara. Naša članica i student etnomuzikologije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci Olga Marković, uz muzičku pratnju pastirske flaute kavale sa Sinišom Vesovićem, dobila je veliki aplauz publike za sjajnu interpretaciju pjesme “Pala magla na Radujevac”. “Čajavec” je na bis odigrao banjalučke i šopske igre - rekao je direktor KUD-a “Čajavec” Momčilo Vesović.

Istakao je da su članovi ovog KUD-a dobili pohvale za kvalitet prezentacije folklorne tradicije od rukovodstava brojnih srpskih ansambala Švajcarske, Njemačke i Austrije.

- Ovako kvalitetan nastup otvara nove mogućnosti gostovanja u drugim evropskim zemljama - rekao je Vesović.

Naglasio je da su domaćini članovima banjalučkog KUD-a upriličili obilazak Roršaha, Sent Galena i velikog Bodenskog jezera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana