Javna rasprava o nacrtu budžeta za 2016. godinu: Građani žele bolje snabdijevanje vodom

D. S.
Javna rasprava o nacrtu budžeta za 2016. godinu: Građani žele bolje snabdijevanje vodom

Banjaluka - Predstavnici Odjeljenja za finansije održali su u Mjesnoj zajednici Piskavica prvu javnu raspravu o nacrtu budžeta grada za 2016. godinu, teškog 128,2 miliona maraka.

Predstavnici savjeta mjesnih zajednica sa sjeverozapadnog dijela grada, ali i sami građani, koji su u četvrtak uveče učestvovali javnoj raspravi, najviše prijedloga su uputili za izgradnju infrastrukture. Kao prioritete u ovom dijelu grada istakli su nastavak radova na snabdijevanju vodom i sanaciju elektromreže.

- Cilj ove javne rasprave je da čujemo prijedloge, sugestije i mišljenja građana, da bismo što kvalitetnije napravili budžet za narednu godinu - istakla je načelnik Odjeljenja za finansije Branislavka Jovandić.

Javnoj raspravi prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković, koji je istakao da su se zahtjevi predstavnika mjesnih zajednica najviše odnosili na izgradnju infrastrukture.

- Da bismo ih sve realizovali, trebalo bi nam 20 godišnjih budžeta. Međutim, pokušaćemo da kroz naše programe ravnomjerno rasporedimo sredstva koja su nam na raspolaganju i uradimo što je više moguće da bismo poboljšali kvalitet života naših građana - istakao je Novaković.

Javna rasprava o nacrtu budžeta, koja traje do 4. decembra, u petak je trebalo da bude održana u Krupi na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana