Japanska trešnja urodila prijateljstvom

J. C.
Japanska trešnja urodila prijateljstvom

Banjaluka - Savjetnica gradonačelnika za ekonomska pitanja Jasna Brkić sastala se juče sa delegacijom japanske nevladine organizacije "Ipil-ipil no kai" sa kojom je razgovarala o realizaciji dva japanska projekta u gradu na Vrbasu.

- Jedan od povoda njihove posjete jeste da vide u kakvom su  stanju sadnice koje su nam poklonili prije 12 godina i u okviru toga projekta ovo je posljednja posjeta - kazala je Brkićeva.

Drugi povod posjete je uspješan završetak projekta "Sakura", koji je ovo japansko udruženje realizovalo sa Ambasadom Japana u BiH, a u kojem su ove godine prvi put učestvovali i učenici iz tri banjalučke osnovne škole "Jovan Dučić", "Miloš Crnjanski" i "Milan Rakić".

- Učenici su se takmičili u crtanju na temu srećno lice i 12 učenika je nagrađeno, a gosti iz Japana su im uručili simbolične nagrade - rekla je Brkićeva.

Prvonagrađena u ovom takmičenju je učenica OŠ "Jovan Dučić" Sofija Vasić, a njen i radovi ostalih nagrađenih učenika biće izloženi po japanskim gradovima. Ove škole ranije su od Vlade Japana dobile značajne donacije za sanacije.

- Hvala ovoj organizaciji i ambasadi Japana koja je akcijama usmjerenim prema narodu naše zemlje, posebno ovom gradu i posljednjih nekoliko godina djeci osnovnih škola, donirala sredstva i tako poboljšala kvalitet života i rada - rekla je Brkićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana