Jabuke po ukusu učenika niču u školskom dvorištu Osnovne škole Jovan Cvijić

M. V.
Jabuke po ukusu učenika niču u školskom dvorištu Osnovne škole Jovan Cvijić

Banjaluka - Osnovna škola "Jovan Cvijić" poslije prošlogodišnjih krušaka dobila je i pet sadnica jabuka koje su zasađene juče u jednom od najljepših školskih dvorišta u gradu na Vrbasu.

Sadnice su obezbijeđene zahvaljujući rasadniku "Ninić", uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Viši stručni saradnik u resoru za pružanje stručnih usluga pri Ministarstvu Milovan Ćućić kaže da su nedavno upriličili sličnu akciju u vrtiću "Anđelak".

- Mališani su nam nesebično pomagali u kopanju, rezidbi, pa su zajedno uživali s nama u sadnji voćki. Nema potrebe za hemijskim tretiranjem sorti jer su prilagođene djeci - kazao je Ćućić.

Učiteljice drugog razreda sa svojim đacima doprinijele su ovoj akciji, kako bi njihovo dvorište izgledalo još ljepše. Vrijedni školarci najavili su novo uređenje i akcije.

- Za svaku pohvalu je to što djeca imaju priliku da vide kako se sade voćke, jer to moji učenici trenutno uče iz prirode i društva, a dvorište dobija novi sjaj - kazala je učiteljica Željana Bukarica.

Učenik drugog razreda David Momić, bio je srećan što je prisustvovao ovoj akciji, a mnogi su ga pohvalili jer je pomogao u kopanju zemlje za sadnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana