Јабуке по укусу ученика ничу у школском дворишту Основне школе Јован Цвијић

М. В.
Јабуке по укусу ученика ничу у школском дворишту Основне школе Јован Цвијић

Бањалука - Основна школа "Јован Цвијић" послије прошлогодишњих крушака добила је и пет садница јабука које су засађене јуче у једном од најљепших школских дворишта у граду на Врбасу.

Саднице су обезбијеђене захваљујући расаднику "Нинић", уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС. Виши стручни сарадник у ресору за пружање стручних услуга при Министарству Милован Ћућић каже да су недавно уприличили сличну акцију у вртићу "Анђелак".

- Малишани су нам несебично помагали у копању, резидби, па су заједно уживали с нама у садњи воћки. Нема потребе за хемијским третирањем сорти јер су прилагођене дјеци - казао је Ћућић.

Учитељице другог разреда са својим ђацима допринијеле су овој акцији, како би њихово двориште изгледало још љепше. Вриједни школарци најавили су ново уређење и акције.

- За сваку похвалу је то што дјеца имају прилику да виде како се саде воћке, јер то моји ученици тренутно уче из природе и друштва, а двориште добија нови сјај - казала је учитељица Жељана Букарица.

Ученик другог разреда Давид Момић, био је срећан што је присуствовао овој акцији, а многи су га похвалили јер је помогао у копању земље за садницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана