Iznajmljivanje bicikala i novi terminal u aprilu

V. G.
Iznajmljivanje bicikala i novi terminal u aprilu

Sistem za iznajmljivanje javnih bicikala “BL bajk” u aprilu će ponovo biti dostupan, a korisnicima će biti na raspolaganju još jedan terminal. Potvrdio je to šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović koji je za nekoliko građana uručio besplatne godišnje karte za korišćenje bicikala.

- Za nove terminale u opciji su dvije lokacije - na ukrštanju ulice Cara Lazara sa dijelom istočnog tranzita u Obilićevu ili na ukrštanju ulica Trive Amelice i Kralja Petra Drugog u Rosuljama - rekao je Davidović.

Naglasio je da za korišćenje javnih bicikala postoji veliko interesovanje, što pokazuju zahtjevi iz skoro svih gradskih mjesnih zajednica, koje su tražile da u njihovom naselju bude postavljen terminal.

Sistem “Bajk šering” je prije zimske pauze imao više od 1.000 korisnika, a registrovano je oko 11.000 iznajmljivanja za osam mjeseci korišćenja.

Bicikle je moguće iznajmiti na nekoliko lokacija u centru grada - u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, u Vodenom parku “Akvana”, u parku “Mladen Stojanović” i u ulici Majke Jugovića, kod Studentskog centra “Nikola Tesla”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana