Izložba povodom dva stoljeća Vukovih djela

S. A.
Izložba povodom dva stoljeća Vukovih djela

Banjaluka - Povodom 200 godina od izdavanja književnih djela “Pjesnarica” i “Pismenica” Vuka Stefanovića Karadžića juče je u Osnovnoj školi “Branko Radičević” otvorena izložba i održana prezentacija o životu i radu ovog velikog pjesnika.

Obilježavanje ovog jubileja inicirao je gradski odbor Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva “Prosvjeta”, a predsjednik ovog društva Jelenko Bojić rekao je da će izložba i prezentacija biti održane u svim osnovnim i srednjim školama.

- Izložba je obrazovnog karaktera i glavni cilj je da đaci nauče nešto novo o velikom piscu, ali i da se podsjete Vukovih velikih djela - kazao je Bojić.

Direktor OŠ “Branko Radičević” Jadranka Božić rekla je da će izložba u ovoj školi trajati tokom ove sedmice i da će svi učenici pogledati prezentaciju.

- U vrijeme časova srpskog jezika i istorije nastavnici i učitelji razredne nastave izvešće učenike u hol, gdje će biti predavanja o Vukovom životu i radu - kazala je Božićeva.

Učenici su izrazili veliko zadovoljstvo zbog izložbe.

- Ono što smo učili na časovima srpskog jezika sada smo u prilici i da vidimo. O djelima Vuka Karadžića ne treba trošiti riječi, jer je on najzaslužniji za stvaranje našeg jezika i pravopisa - rekao je učenik devetog razreda Dejan P.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana