Изложба ђачких изума Тесли у част

И. П.
Изложба ђачких изума Тесли у част

Бањалука - Иновације ученика градских средњих школа награђене на овогодишњем "Иносту младих" изложене су у Дому омладине поводом 160 година од рођења српског научника Николе Тесле.

Осим детаља у вези са животом и дјелом Николе Тесле, посјетиоци могу видјети бродић на даљинско управљање који су радили ученици Техничке школе, дрон за геодетска рачунања и снимања који су направили ученици Грађевинске школе и Теслин трансформатор Школе ученика у привреди.

Помоћник министра науке и технологије РС Биљана Војводић истакла је да је ресорно министарство са задовољством подржало ову изложбу.

- Министарство подржава рад Савеза иноватора Републике Српске и других организација иноватора, као и иноваторе појединце. У склопу тога је организована и ова изложба као и низ других манифестација које припрема Савез иноватора поводом 160 година од Теслиног рођења. Само прошле седмице је овим поводом одржана изложба и у Академији наука и умјетности РС - рекла је Војводићева.

Предсједник Удружења иноватора града Ана Лојић рекла је да је циљ манифестације коју су организовали заједно са Савезом иноватора РС управо да млади покажу своје изуме.
Изложба ће трајати девет дана, а сви посјетиоци могу да је обиђу од 10 до 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана