Iz Česme do centra samo preko Trapista

V. P.
Iz Česme do centra samo preko Trapista

Banjaluka - Saobraćaj za sva vozila preko postojećeg mosta na rijeci Vrbanji kod "Incela", kao i 100 metara obostrano prije raskrsnice ulica Vladislava Sakrića i Ada biće obustavljen od 12. novembra do 11. decembra.

Potvrdili su u Gradskoj upravi i dodali da će to biti urađeno zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Vrbanje.

- Za vrijeme obustave saobraćaja neće biti promjene u načinu funkcionisanja autobuske linije broj 9B Česma – Medeno polje – Centar.  Putnici će i dalje biti prevoženi do starog mosta, zatim pješke prelaziti most, te ulaziti u drugi  autobus koji će ih čekati na drugoj obali i nastavljati putovanje. Putnička vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce, odnosno, iz smjera Česme na Mađir i Trapiste - kazali su u Gradskoj upravi.

Uputili su apel vozačima i stanovništvu za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja na ovoj lokaciji.

Kamen temeljac za izgradnju ovog mosta položen je 5. novembra 2015. godine a vrijednost projekta iznosi 1,75 miliona KM. Novi most se gradi petnaestak metara nizvodno od postojećeg, koji je pretrpio štetu u poplavama 2014. godine. Dužine je 75 metara, sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana