Isplata subvencija za zapošljavanje

V. P.
Isplata subvencija za zapošljavanje

Banjaluka - U toku je isplata posljednje tranše sredstava korisnicima subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje iz 2015. godine i do sada je uplaćen novac za njih 50.

Potvrdili su to u Odjeljenju za privredu i dodali da se ova treća uplata prema pravilniku o raspodjeli ovog novca doznačava korisnicima godinu poslije zaključenja ugovora.

- Od 100 korisnika kojima su prošle godine dodijeljene subvencije, do sada je polovina njih dostavila dokumentaciju koja dokazuje da su ispunili sve uslove iz ugovora. Njima su uplaćena preostala sredstva i to poslodavcima 30 odsto za novo zapošljavanje, a za samozapošljavanje 20 odsto od ukupno odobrenih sredstava. Ostalima će biti uplaćen novac čim dostave dokaze da su se pridržavali obaveza iz ugovora - naglasili su Odjeljenju za privredu.

Napomenuli su da je, kada je riječ o ovogodišnjim subvencijama, grad podržao zapošljavanje 153 nova radnika u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima.

- Za 109 korisnika subvencija izdvojeno je blizu 800.000 KM. Do kraja septembra isplaćena je prva tranša i to poslodavcima 299.250 KM ili 50 odsto od odobrene subvencije, a pojedincima za samozapošljavanje 117.600 KM ili 60 odsto od odobrene subvencije - kazali su u ovom odjeljenju.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana