Isplaćene sve učeničke i sedma studentska stipendija

V. P.
Isplaćene sve učeničke i sedma studentska stipendija

Gradske stipendije za 1.194 učenika ovih dana su u potpunosti isplaćene, čime je okončan ovaj proces za školsku 2017/2018. godinu, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

- Ovih dana su uplaćene deveta i završna deseta stipendija. Istovremeno, isplaćena je i sedma stipendija za 317 studenata koje grad pomaže na ovaj način. Studenti će osmu stipendiju dobiti u septembru, dok će im u u oktobru biti isplaćene dvije. Time će biti završena isplata svih stipendija - rekli su u ovom odjeljenju.

Početkom idućeg mjeseca biće raspisan konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2018/2019. godinu, a za studente u drugoj polovini oktobra. Za ove namjene planirano je da bude izdvojeno 1,6 miliona KM, a visine stipendije ostaće iste. Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM. Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana