Igralište u Novoj varoši od prirodnih materijala niče u maju

M. V.
Igralište u Novoj varoši od prirodnih materijala niče u maju

Banjaluka - Mališani iz naselja Nova varoš u maju bi trebalo da dobiju treće igralište, čime će im biti omogućeno da još više uživaju u igri.

Gradnju savremenog igrališta finansiraće kompanija "Moj market", a ugovor o donaciji u petak su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i portparolka ovog trgovačkog lanca Aleksandra Marković. Kako je planirano, radi se o jedinstvenom konceptu igrališta koje će gotovo u cjelosti biti izgrađeno od prirodnih materijala.

Predsjednik Komisije za komunalna pitanja i pitanja saobraćaja MZ Nova varoš Ljubiša Gavranović kazao je da će gradnjom novog igrališta naselje potpuno biti pokriveno sadržajima za djecu.

- Gradnju igrališta smo dogovarali tri-četiri godine. Na zadovoljstvo svih nas, a posebno djece, to će uskoro biti sprovedeno u djelo - rekao je Gavranović.

On je dodao da će igralište niknuti na najatraktivnijoj lokaciji, te da je bilo prijedloga da se radi na drugim mjestima. Gavranović naglašava da je impozantan broj mališana koji su od malih nogu vezani za ovo mjesto.

- Bili su i neki drugi lokaliteti u opticaju, međutim, bez dvoumljenja, ovo je lokacija koja svakodnevno okuplja najmanje stotinak dječaka i djevojčica, tako da je ovo pravi izbor. Izgradnjom kvalitetnog igrališta možemo u našem naselju očekivati sve veći broj djece, jer na ovaj način pomažemo im u zdravom odrastanju - kazao je Gavranović.

Novi prostor za igru u Novoj varoši biće 13. igralište koje je grad dobio u okviru velike donatorske akcije koja je pokrenuta prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana