Игралиште у Новој вароши од природних материјала ниче у мају

М. В.
Игралиште у Новој вароши од природних материјала ниче у мају

Бањалука - Малишани из насеља Нова варош у мају би требало да добију треће игралиште, чиме ће им бити омогућено да још више уживају у игри.

Градњу савременог игралишта финансираће компанија "Мој маркет", а уговор о донацији у петак су потписали градоначелник Игор Радојичић и портпаролка овог трговачког ланца Александра Марковић. Како је планирано, ради се о јединственом концепту игралишта које ће готово у цјелости бити изграђено од природних материјала.

Предсједник Комисије за комунална питања и питања саобраћаја МЗ Нова варош Љубиша Гаврановић казао је да ће градњом новог игралишта насеље потпуно бити покривено садржајима за дјецу.

- Градњу игралишта смо договарали три-четири године. На задовољство свих нас, а посебно дјеце, то ће ускоро бити спроведено у дјело - рекао је Гаврановић.

Он је додао да ће игралиште никнути на најатрактивнијој локацији, те да је било приједлога да се ради на другим мјестима. Гаврановић наглашава да је импозантан број малишана који су од малих ногу везани за ово мјесто.

- Били су и неки други локалитети у оптицају, међутим, без двоумљења, ово је локација која свакодневно окупља најмање стотинак дјечака и дјевојчица, тако да је ово прави избор. Изградњом квалитетног игралишта можемо у нашем насељу очекивати све већи број дјеце, јер на овај начин помажемо им у здравом одрастању - казао је Гаврановић.

Нови простор за игру у Новој вароши биће 13. игралиште које је град добио у оквиру велике донаторске акције која је покренута прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана