Хумани гест Градског одбора Социјалистичке партије: Угроженим суграђанима даровали топлу одјећу

А. С.
Хумани гест Градског одбора Социјалистичке партије: Угроженим суграђанима даровали топлу одјећу

Бањалука - Чланови Градског одбора Социјалистичке партије (СП) донирали су више од 300 зимских јакни и друге одјеће Удружењу грађана “Мозаик пријатељства”.

Шта ће то значити за оне који су ове зимске дане дочекали без могућности да купе ову гардеробу најбоље ће знати они сами - рекао је Наум Голић, један од чланова градског одбора СП-а који је учествовао у овој хуманој мисији.

- Ово се поготово односи на дјецу која иду у школу, а и много оних који већи дио дана проводе ван топлог дома. Видјело се то и по осмијесима и ријечима захвалности оних којима је један дио овог контингента већ подијељен - додао је Голић.

Да социјалисти Бањалуке нису хуманитарци само у предизборном периоду најбоља потврда је и ова акција, истиче једна од активисткиња странке Драгана Ристић.

- Ово је потврда програмских принципа социјалиста и агилног руководства да воде бригу и о најосјетљивијим категоријама наших суграђана, којима је потребан и овакав вид помоћи - рекла је Ристићева.

Чланови партије најављују да овдје не планирају да стану, те да ће већ за Нову годину најугроженијим породицама и појединцима бити подијељено 50 пакета хране.

- Планирамо да обиљежимо и Дан Републике Српске, када ћемо подијелити 200 пакетића нашим малишанима - рекла је Зорана Сучевић, чланица партије.

У овој хуманитарној акцији учествовали су и Вања Зрнић и Александра Живковић, које су сагласне да је потребно укључити више организација у овакве акције.

- Поред “Мозаика пријатељства” наша жеља је да се укључе и православне цркве из Обилићева, Ребровца и других дијелова града - рекла је Зрнићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана