Hranu bolje darivati nego baciti

M. V.
Hranu bolje darivati nego baciti

Banjaluka - Sve je više onih koji žive na rubu egzistencije, pa svako parče bačenog hljeba ili hrane veliki je grijeh. Bolje je hranu pokloniti nego da završi kao smeće, poručuju iz udruženja građana "Mozaik prijateljstva".

- Ono što je najstrašnije da u hotelima, restoranima i firmama ostane hrana koja se potom baca, a da se malo povede računa pomogao bi se rad javnih kuhinja, kojih je trenutno u Banjaluci pet. Apelujemo da se hrana ne baca i da se racionalnije troše namirnice. Možemo se ugledati na mnogo veće i uspješnije sredine. Imamo i pozitivne primjere, kao što je jedna poznata kompanija koja neposredno prije isteka roka trajanja dostavlja ih humanitarnim organizacijama da ih u roku iskoriste. Tako bi mogle i naše - rekao je predsjednik udruženja "Mozaik prijateljstva" Miroslav Subašić.

Ova organizacija ima 700 korisnika.

- Svima pomažemo koliko možemo, a sada nam je pored hrane, neophodan i šporet, za ljude koji nemaju novca da ga kupe. Da bismo osigurali pomoć organizujemo 24. i 25. februara turnir u malom fudbalu u SD "Borik" pod sloganom "Fudbalom do hljeba" - dodao je Subašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana