Храну боље даривати него бацити

М. В.
Храну боље даривати него бацити

Бањалука - Све је више оних који живе на рубу егзистенције, па свако парче баченог хљеба или хране велики је гријех. Боље је храну поклонити него да заврши као смеће, поручују из удружења грађана "Мозаик пријатељства".

- Оно што је најстрашније да у хотелима, ресторанима и фирмама остане храна која се потом баца, а да се мало поведе рачуна помогао би се рад јавних кухиња, којих је тренутно у Бањалуци пет. Апелујемо да се храна не баца и да се рационалније троше намирнице. Можемо се угледати на много веће и успјешније средине. Имамо и позитивне примјере, као што је једна позната компанија која непосредно прије истека рока трајања доставља их хуманитарним организацијама да их у року искористе. Тако би могле и наше - рекао је предсједник удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић.

Ова организација има 700 корисника.

- Свима помажемо колико можемо, а сада нам је поред хране, неопходан и шпорет, за људе који немају новца да га купе. Да бисмо осигурали помоћ организујемо 24. и 25. фебруара турнир у малом фудбалу у СД "Борик" под слоганом "Фудбалом до хљеба" - додао је Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана