Градском управом одјекивале рецитације

В. П.
Градском управом одјекивале рецитације

Бањалука - Пјесмице, приче и рецитације су јуче одјекивале Градском управом јер су малишани из вртића "Цврчак" били гости градоначелника Игора Радојичића.

Сусрет са најмлађим Бањалучанима уприличен је поводом Недјеље дјетета, а осим пјесмица, вриједни малишани су  поклонили градоначелнику симболичне поклоне које су сами направили.

Радојичић је казао да су сусрети са дјецом увијек пријатни и занимљиви, те да су причали о правима дјеце, њиховим жељама и потребама.

- Дружили смо се, разговарали, размијенили поклоне, а од дјеце сам чуо шта би они жељели за свој вртић. Како сам сазнао, највећа жеља  је да им изградимо игралиште уз вртић - рекао је Радојичић, који је дјеци поклонио едукативно-дидактички материјал.

Додао је да је град, уз подршку друштвено одговорних компанија, ове године саградио пет игралишта широм града.

- До краја ове акције Бањалука би требало да буде богатија за 15 нових локација за игру - прецизирао је Радојичић.

Напоменуо је да је градска Скупштина лани усвојила Акциони план за дјецу за период до 2020. године и нагласио да је Бањалука прва локална заједница у РС која је усвојила овај план. 

У Центру за предшколско васпитање и образовање су рекли  да се у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета, од 2. до 8. октобра, у свим вртићима одржавају бројне активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана