Градња путева у приградским насељима приоритет

В. П.
Градња путева у приградским насељима приоритет

Бањалука - Приоритет при реализацији стратегије развоја локалних путева и улица у насељу, између осталог, требало би да буде градња 7.400 метара пута за Мотике у улици Александра Првог Карађорђевића, те 2.400 метара пута за Шарговац у Шарговачкој улици.

Ово је истакао потпредсједник Скупштине града и кадар СП-а Милан Милаковић и додао да се усвајање ове стратегије очекује на сједници Скупштине града 30. октобра.

- У приоритете се убрајају и радови на путу од Делибашиног села до Пријечана у дужини око 5.300 метара, те веома важна дионица од око 1.650 метара кроз Чесму у улици Петра Великог, као и 1.700 метара Куљанске улице у Куљанима - казао је Милаковић.

Додао је да активности Градске управе и градоначелника Игора Радојичића на изради ове стратегије имају подршку Клуба одборника СП-а.

- Тим приједлогом је свеобухватно сагледано стање и предложени квалитетни начини побољшања саобраћајне мреже, што би обезбиједило боље услове за цјелокупан друштвено-економски развој града - казао је он.

Милаковић је додао да је стратегијом дефинисана визија развоја локалних улица и путева Бањалуке, те да је процес организован у четири фазе у трајању од пет година.

- Приоритет је рјешавање проблема саобраћаја у приградским насељима, гдје се број становника у послијератном периоду знатно повећао - напоменуо је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана