Грађанска патрола кренула у лов на комуналне проблеме

М. В.
Грађанска патрола кренула у лов на комуналне проблеме

Бањалука - Информатичка апликација "Грађанска патрола", путем које Бањалучани могу да пријаве надлежним градским службама комуналне проблеме, од јуче је у функцији.

Ријеч је о бесплатној апликацији која је доступна на платформама "Плеј стор" и "Ап стор".

- Ова апликација, која ће први пут бити коришћена у Бањалуци, омогућава да грађани мобилним телефонима на лицу мјеста фотографишу одређени проблем на који наиђу и о томе обавијесте надлежну градску службу, која ће предузети потребне кораке - саопштено је из Градске управе.

"Грађанска патрола" примарно је намијењена за пријаву комуналних неправилности, као што су неисправна саобраћајна сигнализација, оштећење јавних површина као што су коловоз, тротоари и пјешачке зоне.

- Грађани на овај начин могу да пријаве и нелегално одлагање отпада, запрљаност и оштећења јавних и зелених површина, зачепљење сливника, затим оштећења парковске опреме, надстрешница на аутобуским станицама, неисправну јавну расвјету и друго - додаје се у саопштењу.

Корисници "Грађанске патроле" апликацију употребљавају без регистрације и не просљеђују личне податке, а све пријаве су анонимне. Апликација је пуштена у функцију с циљем подизања ефикасности комуникације између грађана и градских служби.

Из Градске управе позивају суграђане да што више користе ову апликацију и тако заједно са градском администрацијом рјешавају уочене комуналне неправилности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана