Град санира прекопане путеве у Пријечанима

С. А.
Град санира прекопане путеве у Пријечанима

Бањалука - Све прекопе на саобраћајницама у Пријечанима који су настали због тога што су фирме у том насељу постављале цијеви, каблове и другу опрему, након чега пут нису вратиле у првобитно стање, санираће град.

Рекао је ово предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Младен Новаковић. Према његовим ријечима, ову инвестицију обећао му је начелник Одјељења за саобраћај Славића Сандић.

- Имали смо састанак поводом проблема с којим се сусрећемо у насељу, а тема разговора била је и санација прекопа који се налазе по саобраћајницама. Начелник ми је рекао да ће то санирати град, а да ће они касније то регулисати са фирмама чија је обавеза била да путеве које су прекопали врате у првобитно стање - објаснио је Новаковић.

О овом проблему недавно је писао и "Глас Српске" када су се представници насеља и градске власти сложили да овај проблем задаје велику муку возачима и пјешацима.

- Прекопи постоје дуж цијеле главне, Хиландарске улице, али и код споредних саобраћајница гдје је постављана разна опрема, од цијеви за воду до каблова. Када су радили главни водовод у овој улици, цијеви су пружане до главног шахта, од којег је даље ишао секундарни водовод. Свуда су по асфалту урађени прекопи који нису санирани више од двије године - казао је тада Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана