Grad nudi 58 garaža u zakup

J. C.
Grad nudi 58 garaža u zakup

Banjaluka - Gradska uprava ponudila je u zakup 58 garaža koje se nalaze u nekoliko naselja. Najviše ih je na Starčevici, a nekoliko njih je u Boriku, Obilićevu i Česmi.

- Minimalni iznos mjesečne zakupnine garaže zavisi od njene površine, pa tako za one od 14 metara kvadratnih minimalna ponuda je 32 KM, za one od 17 kvadratnih metara 39 KM, a za one od 32 metra kvadratna je 70 KM - kazali su u Gradskoj upravi.

Još su naglasili da potencijalni zakupci moraju da ispune minimalan uslov, a to je da zainteresovani pojedinac ili preduzeće imaju u cjelosti izmirene obaveze zakupa i komunalne naknade prema gradu.

- Za zakup garaže može da konkuriše svako fizičko i pravno lice. Zainteresovani će svoje ponude moći da predaju u Gradsku upravu do 26. aprila do 11 časova, do kada je konkurs i otvoren - naveli su u Gradskoj upravi.

Vlasnici automobila ističu da je ponuda povoljna.

- Ovo je lijepa prilika da onaj ko može i ima sredstava skući svog ljubimca. Ponude su povoljne i garaže su spas za problem parkiranja oko zgrada na Starčevici - kazao je stanovnik Starčevice Jovan Bijelić.

Kada je u pitanju prodaja garaža koje su u vlasništvu grada, lani je bilo ponuđeno njih 146, a prodato je samo njih 21 za 195.292 KM.

Prema informacijama uz Gradske uprave, u velikom broju slučajeva za garaže koje su bile ponuđene na prodaju nije bilo ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana