Grad dobija dvije sportske dvorane i rekreativnu zonu

M. V.
Grad dobija dvije sportske dvorane i rekreativnu zonu

Banjaluka - Pored završetka sportske dvorane u nekadašnjem Šoping centru i gradnje dvorane Gimnazije, iduće godine trebalo bi da budu rekonstruisane dvije školske sportske sale, a u planu je i rekonstrukcija igrališta, nekoliko teretana u prirodi te izgradnja rekreativne zone u Trapistima.

Rekao je to gradonačelnik Igor Radojičić govoreći o planovima za iduću godinu na sjednici gradske Skupštine koja je, između ostalog, prihvatila informaciju o stanju sportskih objekata u Banjaluci.

- Postoje dva problema kada je u pitanju sportska infrastruktura, a to su imovinski odnosi i status sportskih klubova koji su udruženja građana i gdje grad ne može da utiče direktno na njihov rad - istakao je Radojičić.

Budžet za kulturu, sport i turizam viši je za 500.000 KM, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne dvije godine, a uvedena je i posebna stavka za projekat "Evropski grad sporta 2018" u iznosu od 250.000 KM.

Odbornici su u subotu usvojili i programe korišćenja sredstava od naknade definisane zakonima o koncesijama, o šumama i o vodama, kao i sredstava od naknada za korišćenje prirodnih resursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana