Град добија двије спортске дворане и рекреативну зону

М. В.
Град добија двије спортске дворане и рекреативну зону

Бањалука - Поред завршетка спортске дворане у некадашњем Шопинг центру и градње дворане Гимназије, идуће године требало би да буду реконструисане двије школске спортске сале, а у плану је и реконструкција игралишта, неколико теретана у природи те изградња рекреативне зоне у Трапистима.

Рекао је то градоначелник Игор Радојичић говорећи о плановима за идућу годину на сједници градске Скупштине која је, између осталог, прихватила информацију о стању спортских објеката у Бањалуци.

- Постоје два проблема када је у питању спортска инфраструктура, а то су имовински односи и статус спортских клубова који су удружења грађана и гдје град не може да утиче директно на њихов рад - истакао је Радојичић.

Буџет за културу, спорт и туризам виши је за 500.000 КМ, што је значајно повећање у односу на претходне двије године, а уведена је и посебна ставка за пројекат "Европски град спорта 2018" у износу од 250.000 КМ.

Одборници су у суботу усвојили и програме коришћења средстава од накнаде дефинисане законима о концесијама, о шумама и о водама, као и средстава од накнада за коришћење природних ресурса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана