Gavranović uz džeparac ispratio mališane

D. S.
Gavranović uz džeparac ispratio mališane

Banjaluka - Djeca ratnih vojnih invalida Vojske RS, njih 13, danas bi trebalo da otputuju na desetodnevni odmor u Kumbor.

Tim povodom gradonačelnik Slobodan Gavranović juče je organizovao prijem za mališane, uručivši im skroman džeparac u iznosu od 30 evra, koji će koristiti na ljetovanju.

- Projekat podrške djeci iz ove populacije stanovništva grad realizuje već desetak godina. Ranije su novčana sredstva bila namijenjena djeci poginulih boraca, alu pošto su ta djeca već prerasla dob od 15 godina, sada ovaj projekat nastavljamo sa djecom ratnih vojnih invalida - rekao je Gavranović, poželjevši mališanima srećan put.

Dodao je da su rebalansom budžeta koji je usvojila Skupština grada, mnoge stavke budžeta umanjene, ali da su stavke za socijalna davanja ostale nepromijenjene, bez obzira na tešku materijalnu situaciju.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Goran Rogić, kazao je da se radi o projektu resocijalizacije djece različitih interesnih kategorija koji sprovodi Fond dječije zaštite RS u saradnji za lokalnim boračkim organizacijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana