Гаврановић: Ове године 200 првачића више

Срна
Гаврановић: Ове године 200 првачића више

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је данас да је у бањалучке основне школе уписано 1.935 првачића, што је за око двије стотине више него у прошлој школској години.

Гаврановић је истакао да је свих 29 основних и 17 средњих школа на подручју Бањалуке данас почело са радом и свим ђацима пожелио је срећан почетак и успјешну школску годину.

"Првачићима је данас први сусрет са школом и на неки начин желимо да учествујемо у њиховој радости и охрабримо их за све оно што их очекује у школским клупама", рекао је Гаврановић, који је у Основној школи "Станко Ракита" у бањалучком насељу Врбања уручио пригодне поклоне.

Према његовим ријечима, и ове године Градска управа укључила се у кампању Агенције за безбједности саобраћаја Републике Српске која промовише безбједно учешће дјеце у саобраћају.

Директор Основне школе "Станко Ракита" Миленко Дујаковић рекао је да ову школу похађа око 520 ученика, а да је у први разред уписано 64 ђака.

Дујаковић је захвалио Градској управи и Министарству просвјете и културе Републике Српске који су обезбиједили средства да подручном одјељењу у Дебељацима буде дограђена учиница, чиме су побољшани услови за рад.

Он је захвалио градоначелнику и Градској управи на пригодним поклонима за ученике, који су данас добили бојанке, азбуку и бројалице, те промотивне материјале за безбједно учешће дјеце у саобраћају.

Градоначелник Бањалуке данас је у школи у Врбањи присуствовао и пригодном програму који су припремили ученици поводом почетка школске године.

Осим поклона за првачиће, град Бањалука обезбиједио је уџбенике, торбе и школски прибор за дјецу из породица са четворо и више дјеце, те за ученике ромске националности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана