Gavranović: Banjaluka - moderan evropski grad

SRNA
Gavranović: Banjaluka - moderan evropski grad

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović otvorio je večeras izložbu fotografija "Banjaluka nekad i sad", poručivši da je Banjaluka danas moderan evropski grad.

"Banjaluka je grad koji se razvio i proširio. Izgrađene su čitave četvrti i mi smo na našem prostoru, posebno u nekim epohama razvoja grada, dobili nove gradove u gradu", istakao je Gavranović, otvarajući izložbu u Kulturnom centru Banski dvor povodom obilježavanja Dana grada Banjaluka.

Gavranović je rekao da je ova izložba podsjećanje na minulo vrijeme, jer su fotografije najbolji, autentični svjedoci nekog događaja, koje mnogo više govore od riječi.

On je naveo da se na fotografijama može vidjeti Banjaluka kako je nekada izgledala, kako je izgledala u vrijeme kataklizmi i katastrofa, kao i katastrofalnog zemljotresa 1969. godine, kao i kako izgleda danas.

"Budućnost Banjaluke je da bude moderan evropski grad, čijim stazama sigurno koračamo", rekao je Gavranović.

Jedan od organizatora izložbe Milivoje Pavičić rekao je da na izložbi prevlađuju fotografije stare Banjaluke od pedesetih godina prošlog vijeka na ovamo i prije Drugog svjetskog rata.

"Ove fotografije su dokumenti koji imaju notu umjetnosti i dokumentarnosti", istakao je Pavičić.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kao i mnogi ugledni javni i kulturni radnici grada Banjaluke i novinari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana