Fudbalskog kluba “Vrbas” očekuju pomoć grada

Tanja Kovačević
Fudbalskog kluba “Vrbas” očekuju pomoć grada

Članovi Fudbalskog kluba “Vrbas” već nekoliko godina muče muku sa neuslovnim prostorijama za rad.

Otkako je prije četiri godine izbio požar u klubu, rukovodstvo i članovi nisu uspjeli da saniraju štetu, iako su se u više navrata obraćali na nekoliko adresa za pomoć. Nadaju se da će Služba grada naći razumijevanja za njihove probleme.

- Tražili smo pomoć od Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske 2006. godine, a više puta smo slali zahtjeve za pomoć Odjeljenjima za društvene i komunalne poslove u Službi grada. Još nismo dobili nikakav odgovor - rekao je član rukovodstva i sekretar kluba Milan Vuksan.

Prema njegovim riječima, najveći problem je krov koji već neko vrijeme prokišnjava.

- Krov je u požaru pretrpio najveću štetu. Članovi kluba i rukovodstvo su svojim sredstvima pokušali poboljšati stanje, pa smo postavili privremeni krov i preko dasaka stavili ter-papir, ali tako se u zimu ne može ući - naglasio je Vuksan.

On je istakao da je prije požara klub imao prostor koji je iznajmljivao restoranu “Vrbas”. Novac od najma smo trošili za potrebe kluba.

- Sada je mnogo teža situacija, jer nemamo novca, a pored krova treba urediti instalacije, staviti stolariju i srediti enterijer. Pokušali smo naći strateškog partnera koji bi osposobio te prostorije, ali niko se nije odazvao. Od Službe grada dobijamo pomoć za organizovanje takmičenja kada smo domaćini, ali za sanaciju prostorija treba od 10 do 12 hiljada maraka - kazao je Vuksan.

Fudbalski savez nam neće dati dozvolu za rad ako se ovo pitanje ne riješi do zime, rekao je Vuksan.

Najstariji klub

FK “Vrbas” Banja Luka postoji od 1936. godine i okuplja oko 200 članova u četiri selekcije.

- Ovo je jedan od najstarijih klubova na ovim prostorima u kome igraju mališani i veterani i jedan od rijetkih koji nije privatizovan, te stoga smatramo da ne zaslužuje da bude zatvoren - kažu u upravi Kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana