Фудбалског клуба “Врбас” очекују помоћ града

Фудбалског клуба “Врбас” очекују помоћ града 25.08.2008 17:20 | Тања Ковачевић

Чланови Фудбалског клуба “Врбас” већ неколико година муче муку са неусловним просторијама за рад.

Откако је прије четири године избио пожар у клубу, руководство и чланови нису успјели да санирају штету, иако су се у више наврата обраћали на неколико адреса за помоћ. Надају се да ће Служба града наћи разумијевања за њихове проблеме.

- Тражили смо помоћ од Министарства за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске 2006. године, а више пута смо слали захтјеве за помоћ Одјељењима за друштвене и комуналне послове у Служби града. Још нисмо добили никакав одговор - рекао је члан руководства и секретар клуба Милан Вуксан.

Према његовим ријечима, највећи проблем је кров који већ неко вријеме прокишњава.

- Кров је у пожару претрпио највећу штету. Чланови клуба и руководство су својим средствима покушали побољшати стање, па смо поставили привремени кров и преко дасака ставили тер-папир, али тако се у зиму не може ући - нагласио је Вуксан.

Он је истакао да је прије пожара клуб имао простор који је изнајмљивао ресторану “Врбас”. Новац од најма смо трошили за потребе клуба.

- Сада је много тежа ситуација, јер немамо новца, а поред крова треба уредити инсталације, ставити столарију и средити ентеријер. Покушали смо наћи стратешког партнера који би оспособио те просторије, али нико се није одазвао. Од Службе града добијамо помоћ за организовање такмичења када смо домаћини, али за санацију просторија треба од 10 до 12 хиљада марака - казао је Вуксан.

Фудбалски савез нам неће дати дозволу за рад ако се ово питање не ријеши до зиме, рекао је Вуксан.

Најстарији клуб

ФК “Врбас” Бања Лука постоји од 1936. године и окупља око 200 чланова у четири селекције.

- Ово је један од најстаријих клубова на овим просторима у коме играју малишани и ветерани и један од ријетких који није приватизован, те стога сматрамо да не заслужује да буде затворен - кажу у управи Клуба.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица