Fontane i česme na čekanju do aprila

M. G.
Fontane i česme na čekanju do aprila

Banjaluka - Fontane i javne česme u gradu još su u zimskom režimu održavanja i zaštićene su od niskih temperatura. Tokom aprila, sa dolaskom toplijih vremenskih prilika, ponovo će biti u funkciji. Ovo su potvrdili "Glasu Srpske" u Odjeljenju za stambene, komunalne i poslove saobraćaja.

- Vremenske prilike se još nisu stabilizovale jer je, recimo, i juče padao snijeg, a bilo je u proteklom periodu mrazeva. Česme i fontane su zaštićene da bi se spriječilo oštećenje od leda. Već od 15. aprila sve gradske javne česme i fontane biće puštene u rad - rekla je stručni saradnik u ovom odjeljenju Dragana Vučetić.

Prema njenim riječima, u gradu je postavljeno osam javnih česama i to na lokacijama ispred tržnog centra "Adrija", na Bulevaru cara Dušana, na Trgu Krajine, ispred dvorane "Obilićevo", na plaži kod Zelenog mosta, kao i na groblju "Sveti Pantelija", Novom groblju i groblju u ulici Goluba Babića, a planirano je postavljanje česme i na Trgu Krajine.

Dodala je i da je na svih osam javnih česama u gradu voda ispravna za piće budući da se snabdijevaju vodom iz gradskog vodovoda koja se redovno kontroliše.

- Na izletištu Banj brdo i Trešnjik takođe postoje javne česme, ali one trenutno nisu u funkciji, jer su vandali prekinuli dovod vode iz vodovoda - dodala je Vučetićeva.

Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2016. godinu za održavanje javnih česama predviđeno je blizu 6.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana