Folkloraši iz Sidneja obradovali mališane Dječijeg doma Rada Vranješević

J. P.
Folkloraši iz Sidneja obradovali mališane Dječijeg doma Rada Vranješević

Banjaluka - Članovi Kulturno-umjetničkog društva "Karađorđe" iz australijskog grada Sidneja posjetili su i obradovali mališane u Dječijem domu "Rada Vranješević", kojima su poklonili prehrambene i higijenske namirnice, kao i mašinu za sječenje hljeba, vrijedne oko 7.000 KM.

- U posjetu nam je u četvrtak došlo oko tridesetak naših zemljaka koji žive i rade u Australiji, koji su rodom iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Oni su sakupili određenu količinu novca i dio utrošili za naš dom, dok su drugi dio utrošili za pomoć mališanima u Zvečanskoj ulici u Beogradu. Pitali su šta nam treba i kupili su nam mašinu za hljeb, pelene, hranu za bebe, kozmetiku, slatkiše i najneophodnije prehrambene namirnice - rekao je zamjenik direktora Dječijeg doma "Rada Vranješević" Nenad Talić.

Dodao je da su donatori izrazili želju da ostanu u kontaktu sa mališanima i obećali da će ih posjetiti ili im poslati donaciju i iduće godine.

- Oni su nastupili na "Festivalu srpskog folklora" koji je održan u Banjaluci i zaista nam je drago što smo imali priliku da ih ugostimo. Iako njihov boravak u našoj ustanovi nije bio vremenski dug, mališani i gosti iz dalekog Sidneja ostvarili su srdačan kontakt i uspostavili nova prijateljstva. Biće nam dragi gosti kad god ko od članova KUD-a "Karađorđe" ponovo dođe u Banjaluku - dodao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana