Fajront u kafiće i klubove stiže sat ranije

D. B.
Fajront u kafiće i klubove stiže sat ranije

Banjaluka - Ugostiteljski objekti će od ponedjeljka raditi sat kraće jer počinje primjena odluke o zimskom radnom vremenu.

- Od 1. oktobra ugostiteljskim objektima bez obzira na vrstu, smještenim u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, utvrđeno je zimsko radno vrijeme od sedam do 23 časa - saopšteno je iz Odjeljenja za privredu.

Dodaje se da se zimsko radno vrijeme odnosi i na objekte koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, a radiće od sedam do 22 časa. Za ugostiteljske objekte koji su smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja predviđeno je radno vrijeme od sedam do 23 časa, dok će petkom i subotom fajront praviti u ponoć.

- Restorani, ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta “Zlatna kašika” radiće od sedam do 24 časa, a petkom i subotom od sedam do jedan sat - dodaje se u saopštenju. Noćni klubovi će radnim danima raditi od 19 do dva časa, a vikendom sat duže. Svadbeni i drugi saloni za posebne prilike radiće od sedam do tri sata. Kako je rečeno u Odjeljenju za privredu, zimsko radno vrijeme primjenjuje se do 31. marta naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana