Dva nova odbornika u skupštinskim klupama

V. P.
Dva nova odbornika u skupštinskim klupama

Banjaluka - Preliminarni rezultati nedavnih opštih izbora pokazali su da će u Skupštini grada Banjaluka ostati dva upražnjena mjesta koja će najvjerovatnije popuniti Jovo Savanović iz PDP-a te Neven Stanić iz Ujedinjene Srpske.

Aktuelni odbornik PDP-a u banjalučkoj Skupštini grada Draško Stanivuković sa 18.297 glasova ima zagarantovan mandat u idućem sazivu Narodne skupštine RS. Njegovim odlaskom iz lokalnog parlamenta ostaje upražnjeno mjesto koje bi trebalo da popuni Jovo Savanović. Prema podacima CIK-a BiH o potvrđenim rezultatima lokalnih izbora iz 2016. on je idući na listi PDP-a. Savanović je za "Glas Srpske" potvrdio da planira da prihvati odborničko mjesto u Skupštini po odlasku Stanivukovića.

Iz odborničkih klupa u poslaničke trebalo bi da pređe i Marinko Dragišić iz Ujedinjene Srpske. Prema rezultatima CIK-a iz 2016. idući na listi je Neven Stanić.

- Ako Dragišić ode, meni pripada mandat u Skupštini grada, ali sve će biti stvar stranačkog dogovora kada dobijemo rezultate izbora - naveo je Stanić.

Do promjena bi moglo doći i u rukovodstvu banjalučke Gradske uprave. Direktni mandat u NSRS osvojila je i aktuelna načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana