Душан Поповић нови предсједник Удружења грађана Град

Ј. П.
Душан Поповић нови предсједник Удружења грађана Град

Бањалука - Душан Поповић избран је за новог предсједника Удружења грађана "Град", које окупља све оне који воле и којима је Бањалука у срцу. Тако је одлучено на ванредној скупштини која је одржана у сриједу навече.

Он је на овој функцији наслиједио проф. др Мирка Станетића који ће ангажман у удружењу наставити као члан Управног одбора. Поред кадровских промјена на скупштини се разговарало и о плану рада и даљим активностима удружења.

- Изабрали смо и предсједника скупштине удружења Небојшу Гламочака, као и нови управни одбор у којем је раније било пет а сада има девет чланова - рекао је новоизабрани предсједник Душан Поповић.

Додао је да ово удружење има за циљ да се у свом раду у наредном периоду што више окрене активностима везаним за град и његове становнике.

- Желимо да водимо рачуна о побољшању живота у Бањалуци у својим доменима, ако ништа барем са иницијативама и приједлозима. Борићемо се за што чистији град, помагаћемо старим и болесним Бањалучанима који су задужили град. У плану су нам и иницијативе са средњошколцима како бисмо очистили обале Врбаса. Пратићемо социјалну проблематику колико буде у нашој могућности али настојати и побољшати културни живот града. Залагаћемо се за све што је у овом граду друштвено корисно - рекао је Поповић.

Додао је да ово удружење постоји 11 година и има 100 чланова, а у плану им је да тај број порасте и на 2.000.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана