Дрвореди посљедњи пут контролисани 2001.

И. П.
Дрвореди посљедњи пут контролисани 2001.

Бањалука - Посљедња Анализа здравственог стања и мјере санације стабала у старим дрворедима града на Врбасу рађена је још 2001. године, послије чега није разрађивана ова проблематика, потврђено нам је у градском Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

- Због проблема пропадања старих дрвореда Завод за заштиту културног, историјског и природног насљеђа РС израдио је Студију анализа здравственог стања стабала са приједлогом мјера санације у дрворедима: Милоша Обилића, Младена Стојановића, Краља Петра Првог Карађорђевића, Јована Дучића, Бана Милосављевића, Козарска, Скендера Куленовића, Алеја Светог Саве, Цара Лазара - рекли су у овом одјељењу.

У плану је израда анализе здравственог стања дрвећа у неколико старих дрвореда.

Истичу да су поступајући у складу са планом санације дрвореда 2002-2007. године уклоњена сува и стабла лошег здравственог стања, те да је спроведена детаљна и стручна резидба крошања свих стабала, санирани резови и оштећења од ломова и других механичких оштећења.

- Унесене су и нове врсте дрвећа као што су кугласте форме јасена, јавор, јапанске трешње и друге врсте - рекли су у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана