Дроном снимају стање топловодне мреже

Д. Б.
Дроном снимају стање топловодне мреже

Бањалука - Специјалним термовизијским камерама на дрону до петка ће бити снимљено стање градске вреловодне мреже у смислу термичке изолованости - топлотних губитака приликом дистрибуције енергије, као и мјеста потенцијалних кварова на цјевоводу. Најавио је то јуче градоначелник Игор Радојичић током посјете предузећу “Еко-топлане”.

- Мрежа у граду је стара.  Термовизијско снимање прецизно ће утврдити њено стање на основу којег ће бити утврђени приоритети јер је сасвим јасно да сљедеће велико улагање мора бити реконструкција и модернизација мреже - рекао је Радојичић.

Власник и партнер данске компаније “Дрон системс” која обавља снимање Мајкл Новар рекао је да ће термалном камером прецизно утврдити стање топлотних губитака приликом дистрибуције енергије, као и мјеста потенцијалних кварова на цјевоводу.

Из предузећа “Еко-топлане” истичу да ће резултати добијени након снимања, представљати основу за припрему предстојеће реконструкције мреже јер ће на основу снимљеног материјала бити израђена студија изводљивости, након чега ће услиједити пројекат реконструкције дотрајале мреже, старе више од четири деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана