Delta planet otvara vrata iduće jeseni

S. A.
Delta planet otvara vrata iduće jeseni

Banjaluka - Gradnja najvećeg šoping mola u BiH "Delta planet" trebalo bi da bude završena u septembru naredne godine, za kada je i planiran tehnički prijem ovog objekta, rekla je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, koja je juče sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i investitorima posjetila gradilište.

Prema njenim riječima, izgradnja objekta od kojeg će imati koristi građani RS i njeni gosti teče po planu.

- Kao resorni ministar posebno sam zadovoljna što svakodnevno na ovom objektu, površine oko 62.800 metara kvadratnih, radi oko 200 radnika. Kada objekat bude završen u ponudi će biti brojni kulturni i zabavni sadržaji, biće to pravi mali grad - kazala je Golićeva i dodala da investitor ima sva potrebna odobrenja za građenje.

Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo jer gradnja šoping mola napreduje dobro.

- Ovo je najveća pojedinačna investicija trenutno u gradu, koja iznosi oko 70 miliona evra. Grad može biti zadovoljan, jer dobijanjem ovog sadržaja idemo ka onom konceptu o kojem stalno govorimo, a to je pozicija regionalnog centra. Ovo je višestruka korist, počevši od prihoda koji se ostvaruju za uređenje građevinskog zemljišta i rente, pa do otvaranja novih oko 2.000 radnih mjesta - naglasio je Radojičić.

Viši potpredsjednik za operativne poslove "Delta holdinga" Dejan Jeremić zahvalio je na posjeti visokim zvaničnicima Vlade RS i grada i naglasio da time potvrđuju otvorenost Srpske i za dolazak investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana