Делта планет отвара врата идуће јесени

С. А.
Делта планет отвара врата идуће јесени

Бањалука - Градња највећег шопинг мола у БиХ "Делта планет" требало би да буде завршена у септембру наредне године, за када је и планиран технички пријем овог објекта, рекла је министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић, која је јуче са градоначелником Игором Радојичићем и инвеститорима посјетила градилиште.

Према њеним ријечима, изградња објекта од којег ће имати користи грађани РС и њени гости тече по плану.

- Као ресорни министар посебно сам задовољна што свакодневно на овом објекту, површине око 62.800 метара квадратних, ради око 200 радника. Када објекат буде завршен у понуди ће бити бројни културни и забавни садржаји, биће то прави мали град - казала је Голићева и додала да инвеститор има сва потребна одобрења за грађење.

Градоначелник Игор Радојичић изразио је задовољство јер градња шопинг мола напредује добро.

- Ово је највећа појединачна инвестиција тренутно у граду, која износи око 70 милиона евра. Град може бити задовољан, јер добијањем овог садржаја идемо ка оном концепту о којем стално говоримо, а то је позиција регионалног центра. Ово је вишеструка корист, почевши од прихода који се остварују за уређење грађевинског земљишта и ренте, па до отварања нових око 2.000 радних мјеста - нагласио је Радојичић.

Виши потпредсједник за оперативне послове "Делта холдинга" Дејан Јеремић захвалио је на посјети високим званичницима Владе РС и града и нагласио да тиме потврђују отвореност Српске и за долазак инвеститора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана