Чланови РКУД Пелагић играли и пјевали од Италије до Бугарске

В. П.
Чланови РКУД Пелагић играли и пјевали од Италије до Бугарске

Бањалука - Чланови Радничког културно-умјетничког друштва "Пелагић" су у претходна два мјесеца учествовали на четири фестивала у Италији, Бугарској и Србији, чиме су привели крају веома успјешну сезону гостовања на интернационалним манифестацијама.

- "Пелагић" је са поносом представљао Бањалуку, РС и БиХ на фестивалу у Италији. Први ансамбл је покупио аплаузе и овације са Крајишким и играма из Гламоча, са Влашића и из Србије. На овом фестивалу, поред домаћина Италије, коју је представљало девет фолклорних група, наступили су и ансамбли са Кубе, из Мађарске и Португалије - рекао је предсједник РКУД "Пелагић" Миленко Савановић.

Додао је да је први ансамбл од 6. до 11. августа учествовао и на фестивалу у Пироту, на којем су поред "Пелагића" наступили и учесници из још осам земаља.

- Од 15. до 22. августа на­ш фолклорни ансамбл и народни оркестар наступили су и на смотри у бугарском граду Варна. Међу више од 20 земаља достојно смо представили културу и традицију нашег поднебља - казао је Савановић.

Истакао је да је у исто вријеме 40 најмлађих чланова РКУД "Пелагић" учествовало на дјечијем фестивалу фолклора "Лицидерско срце" у Ужицу.

- То је била сјајна прилика да се оствари сарадња са ансамблима из више од 30 земаља - казао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана