Članice plesnog kluba Blok plesom osvajaju svijet

Članice plesnog kluba Blok plesom osvajaju svijet 08.09.2017 20:18 | J. Š.

Banjaluka - Balerine i latino plesačice plesnog kluba "Blok" predstavljaće Banjaluku i Republiku Srpsku u finalu Svjetskog prvenstva u plesu koje će biti održano 21. i 22. oktobra u Rimu.

Nastup u Rimu je obezbijeđen izvanrednim rezultatima koji su ostvareni na takmičenju u Zagrebu.

- Kvalifikaciono takmičenje u Zagrebu, na kojem je učestvovalo oko 5.000 takmičara iz 28 zemalja, završili smo osvajanjem tri zlata, a tri koreografije su se plasirale u finale Svjetskog prvenstva - rekla je predsjednica kluba Jelena Stojaković.

Dodaje da su pripreme za ovaj događaj počele mnogo ranije.

- Pripreme su počele još u maju, kada smo angažovali tim trenera i koreografa. Sada nam još preostaje izrada kostima i organizacija odlaska u Rim, u kojem će naši takmičari provesti četiri dana, te predstavljati grad i Srpsku na Svjetskom prvenstvu - kazala je Stojakovićeva.

Članice ovog kluba se spremaju i za takmičenja koja će uslijediti nakon svjetskog finala.

- U toku su pripreme za finalni dio Svjetskog prvenstva, poslije toga ćemo se spremati za ostala internacionalna takmičenja koja će se održati u Splitu, Sarajevu, Beogradu, Osijeku, Banjaluci, a u decembru ćemo ponovo posjetiti Zagreb - rekla je Jelena Stojaković.

U protekloj sezoni članovi "Bloka" su osvojili 19 zlata, po jedno srebro i bronzu te nagradu za najbolju koreografiju.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica