Чланице плесног клуба Блок плесом освајају свијет

Чланице плесног клуба Блок плесом освајају свијет 08.09.2017 20:18 | Ј. Ш.

Бањалука - Балерине и латино плесачице плесног клуба "Блок" представљаће Бањалуку и Републику Српску у финалу Свјетског првенства у плесу које ће бити одржано 21. и 22. октобра у Риму.

Наступ у Риму је обезбијеђен изванредним резултатима који су остварени на такмичењу у Загребу.

- Квалификационо такмичење у Загребу, на којем је учествовало око 5.000 такмичара из 28 земаља, завршили смо освајањем три злата, а три кореографије су се пласирале у финале Свјетског првенства - рекла је предсједница клуба Јелена Стојаковић.

Додаје да су припреме за овај догађај почеле много раније.

- Припреме су почеле још у мају, када смо ангажовали тим тренера и кореографа. Сада нам још преостаје израда костима и организација одласка у Рим, у којем ће наши такмичари провести четири дана, те представљати град и Српску на Свјетском првенству - казала је Стојаковићева.

Чланице овог клуба се спремају и за такмичења која ће услиједити након свјетског финала.

- У току су припреме за финални дио Свјетског првенства, послије тога ћемо се спремати за остала интернационална такмичења која ће се одржати у Сплиту, Сарајеву, Београду, Осијеку, Бањалуци, а у децембру ћемо поново посјетити Загреб - рекла је Јелена Стојаковић.

У протеклој сезони чланови "Блока" су освојили 19 злата, по једно сребро и бронзу те награду за најбољу кореографију.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица