Bolja preglednost turističke ponude

A. S.
Bolja preglednost turističke ponude

Banjaluka - Prva maketa užeg gradskog jezgra i redizajnirana funkcionalna mapa namijenjena turistima i građanima predstavljene su juče u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić”.

Maketu je izradila arhitekta Maja Radmanović uz asistenciju vajarke Nataše Žole, a cilj ovog projekta je prikazivanje turističke ponude i užeg gradskog centra sa naznačenim turističkim lokalitetima.

Radmanovićeva je rekla da se razmišlja o tome da u dogledno vrijeme maketa bude izložena u centru grada pod staklom, te dodala da postoje različiti primjeri gradova iz okruženja, gdje se ovakve makete nalaze u okviru gradskih trgova ili objekata koji su otvoreni za posjetioce.

- Trudili smo se da mapa bude čitljiva građanima, ali i turistima koji su prvi put u našem gradu - rekla je Radmanovićeva.

Direktorica Turističke organizacije Irena Radojević je istakla da je mapa vrlo jednostavna za korišćenje, može da se sklopi i zgodna je za turiste i građane.

- I ranije smo imali mape grada, ali su bile veće i nezgrapne. Nova, redizajnirana i funkcionalnija mapa će biti distribuirana po hotelima kako bi bila dostupna turistima - rekla je Radojevićeva te dodala da je u martu 2019. u odnosu na isti mjesec prošle godine broj noćenja povećan za 26 odsto, a broj dolazaka za osam odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana