Богат календар туристичких манифестација: Од витешких борби до фестивала пива

М. В.
Богат календар туристичких манифестација: Од витешких борби до фестивала пива

Бањалука - Град је први пут ове године добио календар туристичких манифестација, с циљем да буду обогаћени садржаји за све посјетиоце, а у календар је уврштено девет манифестација за које ће из градске касе бити издвојено 85.000 КМ.

- Жељели смо да подржимо и проширимо квалитет програма и догађаја који би били интересантни туристима - рекла је начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић и додала да су све подржане манифестације изабране путем јавног позива.

Тако су своје мјесто у овом календару нашли Први фестивал чоколаде и вина, који ће бити одржан 29. априла, затим Фестивал крафт пива "Крафтинг" 19. маја и "Виносаур", који је планиран за 24. и 25. мај. Други "Ћевап фест" предвиђен је за 18. и 19. мај, а Први међународни витешки фестивал од 1. до 3. јуна, док ће Викенд музички фестивал бити уприличен 13. и 14. јула. У августу ће бити одржана Дајак трка и Друга туристичка регата. За крај љета, у другој половини септембра, посјетиоце очекује пењачки фестивал "Дрил енд чил".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана