Bijeljina: Za šestoricu napadača na policajce predložen pritvor

Srna
Bijeljina: Za šestoricu napadača na policajce predložen pritvor

Bijeljina - Bijeljinski tužilac Aleksandar Radan predložio je Osnovnom sudu u ovom gradu pritvor od mjesec dana za šestoricu mladića iz Ugljevika koji su fizički napali dvojicu ugljevičkih policajaca prilikom policijske kontrole.

Radan je rekao Srni da je riječ o mladićima između 24 i 28 godina.

On je naveo da su dvojica napadača do sada više puta osuđivana u krivičnom postupku i dobro su poznata organima gonjenja, a protiv njih se i trenutno vodi jedan postupak.

"Ostala četvorica nisu osuđivana. Sve sam ih primio u nadležnost tužilaštva sinoć oko 20.00 časova i poslao ih na zadržavanje. Obrada predmeta i spisa trajala je cijeli dan i definitivno sam stavio prijedlog za određivanje pritvora za svu šestoricu", rekao je Radan.

Prijedlog je poslat Sudu i naređena je istraga za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a u odnosu na jedno lice i za oštećenje tuđe stvari.

"Ovo lice je nakon lišavanja slobode u policijskoj stanici polupalo stakla", rekao je Radan i dodao da je napadače sudija za prethodni postupak prihvatio i poslao na zadržavanje.

Ročište, po prijedlogu za zadržavanje, zakazano je za sutra u 10.00 časova.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina uhapsili su pet muškaraca iz Ugljevika koji su u nedjelju, 29. marta, fizički napali dvojicu ugljevičkih policajaca, a u toku kriminalističke obrade došli su do saznanja da je u napadu učestvovalo još jedno lice koje je, takođe, uhapšeno i predato Okružnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana