Bicikli za iznajmljivanje do kraja godine

N. B.
Bicikli za iznajmljivanje do kraja godine

Banjaluka - Gradska uprava raspisala je tender za izbor firme koja treba da obezbijedi opremu, bicikle i kompjuterski softver za iznajmljivanje bicikla, čime će Banjaluka postati dio evropske porodice, koja promoviše zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj.

V.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je rekao da je planirano da automatski sistem iznajmljivanja bicikla bude uveden do kraja godine.

- Tender je otvoren do 14. avgusta. Za uvođenje sistema "Bajk šering" grad planira da izdvoji 150.000 KM. U prvoj fazi biće četiri terminala za iznajmljivanje i parkiranje sa ukupno 30 bicikla - rekao je Sandić.

"Bajk šering" funkcionisaće tako što će se korisnik prvo registrovati i to putem interneta, mobilne aplikacije, na terminalu ili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

- Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl. Dolaskom na terminal, moraće da izvrši svoju identifikaciju, unese broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl. Nakon završetka vožnje korisnik vraća bicikl na jedan od terminala - istakao je Sandić.

Dodao je da će Odjeljenje za saobraćaj i puteve, shodno budžetskim mogućnostima, veću pažnju posvetiti izgradnji biciklističkih staza i traka.

- Naša vizija je da svako veće naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikla - zaključio je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana