Бицикли за изнајмљивање до краја године

Н. Б.
Бицикли за изнајмљивање до краја године

Бањалука - Градска управа расписала је тендер за избор фирме која треба да обезбиједи опрему, бицикле и компјутерски софтвер за изнајмљивање бицикла, чиме ће Бањалука постати дио европске породице, која промовише здрав начин живота, екологију и одрживи развој.

В.д. начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је рекао да је планирано да аутоматски систем изнајмљивања бицикла буде уведен до краја године.

- Тендер је отворен до 14. августа. За увођење система "Бајк шеринг" град планира да издвоји 150.000 КМ. У првој фази биће четири терминала за изнајмљивање и паркирање са укупно 30 бицикла - рекао је Сандић.

"Бајк шеринг" функционисаће тако што ће се корисник прво регистровати и то путем интернета, мобилне апликације, на терминалу или у Одјељењу за саобраћај и путеве.

- Након регистрације, кориснику ће бити омогућено да изнајми бицикл. Доласком на терминал, мораће да изврши своју идентификацију, унесе број бицикла који је на располагању на терминалу, након чега систем аутоматски откључава бицикл. Након завршетка вожње корисник враћа бицикл на један од терминала - истакао је Сандић.

Додао је да ће Одјељење за саобраћај и путеве, сходно буџетским могућностима, већу пажњу посветити изградњи бициклистичких стаза и трака.

- Наша визија је да свако веће насеље има свој терминал за изнајмљивање бицикла - закључио је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана