Bicikli u modi

M. V.
Bicikli u modi

Nepuna dva mjeseca otkako je grad dobio “BL bajk”, servis za iznajmljivanje bicikala, više od 700 Banjalučana registrovalo se za korišćenje ovog sistema.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, trenutno je u sistemu registrovano 715 korisnika, a servis je u prva dva mjeseca zabilježio 3.300 iznajmljivanja, sa tendencijom svakodnevnog rasta. Načelnik resornog odjeljenja Slaviša Sandić kaže da građani radnim danima najviše iznajmljuju bicikle.

- To je i bila osnovna namjera uvođenja ovog servisa, da što više naših sugrađana na posao i nazad odlazi biciklom - kazao je Sandić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će se aktivno raditi na izgradnji biciklističkih staza i traka, s ciljem da svako veće naselje u gradu dobije svoj terminal za iznajmljivanje bicikala.

Na području grada su četiri lokacije sa ukupno 30 bicikala, i to u centru preko puta Gradske uprave, kod “Akvane”, kod Studentskog centra “Nikola Tesla” i u parku “Mladen Stojanović”. Iznajmljivanje bicikla na pola sata je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana