Banjaluka se kiti titulama zelenog i pametnog grada

J. Š.
Banjaluka se kiti titulama zelenog i pametnog grada

Banjaluka - Ambicija Banjaluke je da se u skorijoj budućnosti pohvali i titulom zelenog i pametnog grada, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić na Međunarodnom kongresu slovenskih zemalja sa temom "Turizam i njegova uloga u povezivanju i razvoju slovenskih zemalja", koji je počeo juče.

Radojičić je naglasio da je Banjaluka privredni, kulturni, politički, administrativni, finansijski i univerzitetski centar Republike Srpske.

- Razvoj grada bazira se na tri principa, otvoren i prijateljski grad, nova faza razvoja i ugodno mjesto za život. Broj turista koji posjećuju grad je u stalnom porastu, a mi činimo sve da unaprijedimo infrastrukturu, pogotovo smještajne kapacitete - naveo je Radojičić i podvukao da je jedna od najvažnijih aktivnosti kandidatura za evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Podsjetio je da su rijetka područja u svijetu koja, na relativno malom prostoru, pružaju mogućnost za raznovrsne avanturističke aktivnosti, među kojima se izdvajaju adrenalinski sportovi na vodi, na zemlji i u vazduhu, kao i mnogi muzički festivali.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković izjavio je da će na Međunarodnom kongresu biti otvoreno nekoliko važnih tema koje mogu donijeti određenu korist za Republiku Srpsku i Banjaluku, koja je domaćin skupa.

Osim domaćina, na kongresu, koji će trajati do 26. oktobra, učestvuju i predstavnici regija i gradova iz Srbije, Slovenije, Rusije i Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana