Bањалука добија Ћевап фест

Bањалука добија Ћевап фест 28.12.2017 17:17 | nezavisne.com

Бањалука - Манифестација посвећена промоцији бањалучког ћевапа "Ћевап фест" биће први пут одржана 13. јануара на "Крашовом" паркингу у Бањалуци.

У Градској управи су рекли да је циљ ове манифестације да се промовише домаће, али и да она постане традиционална.

"У наредном периоду радиће се на томе да бањалучки ћевап буде брендиран", рекли су у Градској управи.

Додали су да ће у склопу овог догађаја бити приређен богат културно-умјетнички програм, програм за дјецу, наступи станд-уп комичара, а након тога музички програм.

"На 'Ћевап фесту' учествоваће 10 до 12 ћевабџиница, јер смо ограничени простором. Услов који смо дали свим ћевабџијама и на шта су они пристали је да цијена буде популарна. Одредили смо цијену четири КМ за велику порцију, а двије КМ за малу", рекли су у Градској управи.

Овај догађај биће у затвореном простору у којем ће бити обезбијеђено гријање, а ћевапи ће се пећи напољу, гдје ће бити постављење ћевабџинице.

"Испечени ћевапи ће се уносити у затворени простор у склопу ове манифестације, гдје ће се продавати, а унутра ће бити постављени столови и столице. Дозвољена ће бити искључиво продаја бањалучког ћевапа", рекли су у Градској управи, наводећи да ћевабџије скоро све добијају бесплатно.

Нагласили су да је званични промотер бањалучког ћевапа и лице које се налази на логу ове манифестације, метеоролог Небојша Куштриновић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица